Pada hari rabu yang lepas, Maggi dengan kerjasama Chef Muluk telah menganjurkan "Kelas Masak-Masak bersama Maggi" bersempena dengan sambutan Tahun Baru Cina 2013. Kelas ini merupakan kelas yang pertama diadakan pada tahun 2013 dan ini adalah kelas memasak saya yang pertama setelah 9 bulan bersama Nestle. Lihat, keterujaan jelas terpancar diwajah :
| Ada gaya chef tak? :P | 
Dalam sesi kelas kali ini Chef telah menunjukkan cara-cara untuk memasak 6 resepi yang menggunakkan konsep masakkan cina. 6 resepi itu adalah:
1. Hainan Chicken Rice: 
| Satu bilik boleh bau nasi ayam ni..Yummy! | 
2. 8 Treasures Herbal Chicken: 
| Kukus lebih 3 jam sampai empuk,. | 
3. Ever Success Steamed Pomfret:
| Simple tapi sangat sedap. 5 bintang untuk rerspi ni. | 
4. Prosperity Sea Cucumber, Oysters and Mushrooms with Black Moss: 
| Suka kombinasi sayur bersama scallops ni. | 
5. Joyful Spicy Prawns:
| Seorang pun boleh habiskan satu pinggan ni ;P | 
Dan resepi terakhir adalah Happiness Broccoli and Cauliflower with Scallops, Fresh Lily Bulbs and Mushrooms. Baru perasan yang ini tak da gambar :( Berikut adalah gambar keseluruhan resepi :
| Rasa macam makan kat restaurant pula :) | 
Dan muka yang tak mahu balik workstation sebab makanan terlalu sedap :)
| Alhamdulillah, kenyang habiskan semuanya sampai licin :) | 
Rata-rata resepi yang diajar sangat simple. Dengan adanya produk Maggi,ianya telah menjadikan kerja memasak sangat ringkas, mudah dan sodapp.
InsyaAllah akan mencuba salah satu resepi yang ada diatas ni :)
No comments:
Post a Comment